februari 24, 2018

Toneelgroep Soufflé

De Souffleetjes
In 1987 is onze mooie toneelgroep opgericht door enthousiaste toneelspelers. Inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder, en zijn we nog steeds enthousiast. Uiteraard zijn er in de afgelopen 30 jaar leden weggegaan, maar ook leden bijgekomen.
Momenteel zijn we, inclusief onze regisseuse, met 18 personen, waarbij de jongste 23 is en ons oudste lid is 68. We hebben 4 heren, die de 14 dames enigszins in bedwang proberen te houden (of zou het andersom zijn….).
Je kunt een kijkje nemen bij ‘leden’ op onze website http://www.souffle.nl om een indruk te krijgen van onze Souffleetjes.

Soufflé activiteiten
Onze hoofd activiteit is het toneelstuk dat we ieder jaar in maart/april opvoeren. Hiervoor repeteren we iedere woensdag. We beginnen in september met de repetities en gaan hiermee door tot aan de uitvoeringen.
Naast het grote toneelstuk, zijn er nog meer activiteiten waar we tussen de (toneel)bedrijven door mee bezig zijn. In oktober nemen we deel aan de Rabobank Clubkas Campagne, in november/december zijn we druk bezig om de Sint te helpen en in januari hebben we een bijdrage geleverd aan de Nacht van de Noordkade. Ook zijn we te zien geweest bij Fabriek Magnifique, GumBuddy en als typetjes bij diverse activiteiten.


Soufflé repetities

Iedere woensdagavond van 19:30 uur tm 22:30 uur zijn we onder leiding van onze regisseuse de hele avond zoet. We beginnen meestal met de mededelingen, warming-up oefeningen of wat een gezellig praatje. De repetities worden serieus genomen, maar wel met de nodige pret tussendoor.
De eerste helft van het repetitie seizoen vindt plaats in wijkvereniging De Spil, op de Bunders. De 2de periode repeteren we vaker in ‘onze zaal’ op de Noordkade.

Nog meer Souffleetjes
Uiteraard kunnen ook wij niet zonder vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen ons achter de schermen, met de opbouw of in de zaal tijdens de voorstellingen. En natuurlijk staan wij sterker door onze sponsoren. Met hun (financiële) bijdrage kunnen wij o.a. voor het decor zorgen, rekwisieten, kleding ed. Onze toneelgroep bestaat dus uit leden, vrijwilligers én sponsoren die allemaal een belangrijke bijdrage leveren! Check hier wie ons dit jaar allemaal sponsort.
Nieuwsgierig??
Stuur ons gerust een bericht om eens een repetitie bij te wonen en zo een live indruk te krijgen van Soufflé! Of als je Soufflé wilt inhuren als typetje of als hulp Sint/Piet kun je ons uiteraard ook mailen.