Wijkvereniging de Spil: ‘Zonder vrijwilligers en beheerders geen wijkgebouw’

VEGHEL | Het wijkgebouw van de Veghelse Wijkvereniging de Spil is het afgelopen anderhalf jaar compleet gerenoveerd en inmiddels deels in gebruik. Er staan meerdere groepen te trappelen om gebruik te maken van het wijkgebouw. Mede door het sluiten van De Stapperij hebben verschillende partijen aangeklopt bij het wijkgebouw. Het wijkgebouw kampt echter met een tekort aan vrijwilligers en beheerders. 

Op de vraag wat de beheerdersfunctie inhoudt, geven ze bij de wijkvereniging de volgende beschrijving: “Het is een gezellige functie. Je hebt contacten met de bezoekers/vrijwilligers van ons wijkgebouw, dit kan bij wijkse-activiteiten zijn of bij groepen die ons wijkgebouw huren. Als beheerder heb je een sleutel van het gebouw en je kan hiermee openen en sluiten zodat onze werkgroepen/huurders hun activiteit kunnen opstarten. Bij het openen en sluiten zorg je dat het alarm aan of uit wordt gezet. Soms is een (betaalde) bardienst nodig bij verhuur en ook dan zorg je dat het wijkgebouw schoon wordt achtergelaten. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de huurder.”

Het bestuur van de wijkvereniging hoopt dat mensen zichzelf aanmelden als beheerder of als vrijwilliger of bestuurder, want ook die zoeken ze nog. Het bestuur geeft aan dat ze zonder extra handjes niet open kunnen voor nieuwe activiteiten, maar ook de huidige activiteiten kunnen ze op deze manier niet draaiende houden. Voor mensen die nog vragen hebben, kennis willen maken of meer informatie willen, is er op donderdag 18 november van 18.30 tot 20.30 uur een informatieavond. De avond is geheel vrijblijvend. Wijkvereniging de Spil is gevestigd aan De Bunders 5. Meer informatie via: www.despilveghel.nl.