Wethouder stroopt de mouwen op

Klik hier voor het volledige artikel: https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/wethouder-stroopt-de-mouwen-op

Hans Hultermans Op: Laatste update: VEGHEL – Wethouder Coby van der Pas is niet bang voor vuile handen. Ook niet tijdens een officiële openingshandeling. Woensdagmiddag sjouwde zij samen met Hans van Zandvoort en Peter Schepers een hek weg voor De Spil. Daarmee moet voortaan voor iedereen duidelijk zijn waar de ingang is van het wijkgebouw in De Bunders.

Wow-factor
Aan die duidelijkheid ontbrak het de afgelopen jaren. En dat niet alleen. Ook was het wijkgebouw na 45 jaar wel toe aan een opknapbeurt. Toen de wethouder in november 2019 op bezoek was werd haar dat wel duidelijk. Niet voor niets leverde dat woensdag bij binnenkomst al de ‘wow-factor’ op. “Wat is het hier veranderd, wat een mooie kleuren. Dit is heel iets anders”, aldus Van der Pas.

Veel hulp
Hans van Zandvoort, sinds twee jaar voorzitter van de wijkvereniging, vertelde dan ook trots te zijn op wat in drie maanden tijd tot stand is gekomen. Hij dankte uitvoerig de vrijwilligers waarvan het leek dat hun bed de afgelopen maanden in De Spil stond. Met financiële hulp van de gemeente en de flexibiliteit van de firma Hoedemakers veranderde het wijkgebouw in een 2.0-versie. Een complete metamorfose.

Eigentijdse sfeer
De ouderwetse indeling maakte plaats voor één grote ruimte die als het moet in drie kleinere zalen kan worden ingedeeld. Er staat een bar, twee vergaderruimten en de deels roze kleurstelling geeft het interieur een aparte eigentijdse sfeer.

Activiteiten
Hoewel de activiteiten in De Spil pas per 1 oktober worden hervat heeft de renovatie al een positieve werking op het wijkgebeuren. Hans van Zandvoort hierover: “Onze wijkvereniging telt 400 leden aan gezinnen. Dat zijn zo’n 1200 personen. We organiseren bingo’s voor diverse doelgroepen, jeugd, volwassenen en ouderen. Voor deze laatste groep willen we informatiebijeenkomsten organiseren, gericht op hun welzijn. Men kan hier knutselen, kaarten, biljarten. We hebben een fotoclub, organiseren filmavonden en mensen kunnen zo maar binnenlopen om even te buurten. En daar wordt nu al naar gevraagd”.

Ondersteuning beheerders
Volgens Van Zandvoort moet de wijkvereniging nu al op zoek naar nieuwe vrijwilligers als aanvulling op de twee beheerders die al jaren voor De Spil in touw zijn. Geïnteresseerden kunnen zich bij hem melden: Voorzitter@despilveghel.nl